E-ticarete gün geçtikçe artan talep ve insanların dijital ortamda para kazanma isteği beraberinde bazı sorunları da getiriyor. Ürünlerin tüm kanallardaki fiyatlarının güncel tutulması, stok güncellemeleri, ürün açılış süreci, e-fatura gibi birçok problem e-ticaret satıcılarının karşısına çıkıyor. Bu yazımızda pazaryeri entegrasyonu e-ticaret satıcıları için neler vadediyor ve en iyi pazaryeri entegrasyonu nedir gibi soruları detaylıca cevapladık.
Pazaryeri Entegrasyonu Nedir?
Pazaryeri entegrasyonu, satış kanallarındaki mağazalarınızda sattığınız ürünlerin stok ve fiyat gibi bilgilerini sürekli güncel tutan ve e-fatura, muhasebe gibi süreçleri kolaylaştıran yazılımdır.
Pazaryeri Entegrasyonu Ne İşe Yarar?
Entegrasyon programlarının en temel işlevi e-ticaret süreçlerini kolaylaştırmaktır. Bunu da tek panelden tüm süreci yönetmenize izin vererek mümkün kılar. Pazaryeri entegrasyonlarının bazı işlevleri;
1. Stok Yönetimi
Birden fazla kanalda satış yapmanız stok yönetim sürecinizi de oldukça zorlaştırır. Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse; Trendyol, Hepsiburada, N11 ve kendi web sitenizde satış yaptığınız takdirde Trendyol üzerinden yapacağınız satış sonrası tüm kanallarda stok miktarını tek tek düzenlemeniz gerekmektedir. İşte tam olarak bu noktada pazaryeri entegrasyonu devreye girmekte. Pazaryeri entegrasyonu ile stoklarınızı topluca otomatik olarak güncelleyebilir ve büyük bir vakit kaybını önleyebilirsiniz.
2. Fiyat Güncellemesi
Stok yönetiminde olduğu gibi fiyat güncellemesi de birden fazla kanalda satış yapılmasından kaynaklanan bir problemdir. Yine pazaryeri entegrasyonu ile tek bir ekran üzerinden değişeceğiniz fiyat ile tüm kanallardaki fiyatlarınızı güncellersiniz.
3. Sipariş Yönetimi
Pazaryeri entegrasonu ile gelen siparişlerin bilgilerini görebilirsiniz. Kargo durumu, hangi kanaldan satış yapıldığı, satış fiyatı gibi bilgileri entegrasyon panelinizden takip edebilirsiniz.
4. E-Fatura Süreci
Temmuz 2022 itibariyle zorunlu hale gelen e-fatura için de pazaryeri entegrasyon programları bazı özellikler içermekte. Gelen siparişleriniz için kullanmış olduğunuz pazaryeri entegrasonu ile e-fatura kesebilir ve müşterinize iletebilirsiniz.
Pazaryeri Entegrasyonu Nasıl Yapılır?
Pazaryeri entegrasonunun yapım süreci olabildiğince kolay ve zahmetsizdir. Aktif olarak satış yaptığınız pazaryerlerinden temin edeceğiniz API anahtarlarını ve API şifrelerini entegrasyon programına girdikten sonra süreç tamamlanıyor.
En İyi Pazaryeri Entegrasyonu Firmaları
Piyasada onlarca pazaryeri entegrasyon firması bulunuyor. Bunlardan bazıları sadece standart özelliklere sahipken bazıları birçok inovatif özelliği de içeriyor. İyi olan entegrasyon firmalarını sıralamak gerekirse
- Dopigo
- Entegra
- Yengeç
- Sopyo
- Sentos
- Bizimhesap
- Stockmount
Yukarıda belirtmiş olduğumuz pazaryeri entegrasyon programları arasından seçim yaparken fiyat ve özelliklerine göre karar vereceksinizdir. Bu noktada bizim tercihimiz Dopigo. Bir pazaryeri entegrasyonu olarak piyasaya çıkmasına rağmen e-ticaret satıcılarının tüm ihtiyaçlarına karşılık vermeye çalışması Dopigo’yu bir adım öne taşıyor.
Sürekli güncellenen tasarımı ve getirdiği birçok inovatif özelliğiyle Dopigo kullanıcılarını memnun ediyor. Fiyat konusunda da avantajlı konumunu koruyor ve bu da Dopigo’yu tercih sebebi yapıyor.
Dopigo Pazaryeri Entegrasyonu İle Neler Yapabilirsiniz?
Dopigo pazaryeri entegrasyonu daha önce de bahsetmiş olduğumuz gibi standart entegrasyon özelliklerine ek olarak kullanıcılarına birçok farklı hizmet sunmakta.
Toplu Ürün Yönetimi
Çok sayıda ürün listeleyen bir e-ticaret satıcısının toplu şekilde fiyatlarına zam yapması zor bir eylemdir. Dopigo ile toplu fiyat ve stok güncellemeleri tek tıka iniyor. Toplu ürün yönetimi ekranı üzerinden ürünlerinizin stok ve fiyat bilgisini yüzdelik ya da miktar olarak tek tıkla toplu şekilde güncelleyebiliyorsunuz. Bu da size zaman kazandırırken hata payını da sıfıra indiriyor.
Set Ürün Yönetimi
Bir perakende gıda satıcısısınız ve e-ticaret kanalları üzerinden ürünlerinizi müşterilerinize sunuyorsunuz. Son kullanma tarihi yaklaşan ürünlerinizi satmak için nasıl bir strateji izlersiniz? Tabikide set ürün oluşturarak. Dopigo ile gıdadan tekstile tüm e-ticaret satıcıları istedikleri tarzda set ürünleri oluşturabilir ve listeleyebilir. Üstelik set ürünlerin en büyük problemi olan stok yönetimini de siz değil Dopigo halleder. Satılan ürünlerin stoğunu set üründen de düşer.
Örneğin A, B ve C ürünlerinden oluşan bir set ürün yaptınız. A ürününden 25 adet, B ürününden 35 adet, C ürününden ise 30 adet stoğunuz bulunmakta. Set ürün stoğunuzu Dopigo otomatik olarak 25 olarak belirler. Ayrıca A ürününden yaptığınız bir adetlik tekil satışı da set ürün stoğundan düşer ve set ürününüzün stoğu 24 olarak güncellenir.
Varyantlı Ürün Yönetimi
Birden fazla varyantı olan ürünlerin stoklarını güncel tutmak da e-ticaret satıcıları için hataya açık ve zorlu bir süreçtir. Bu konuda da Dopigo her bir varyantın stoğunu ayrı ayrı güncel tutarak bir problemi daha çözüyor. Ayrıca varyantlı ürün açılışı ve fiyat güncellemelerini de tek ekran üzerinden yapmanıza olanak tanıyor.
WMS (Depo Yönetim Sistemi)
WMS yani depo yönetim sistemi kısaca bir işletmenin tüm lojistik sürecinin dijital olarak yönetilmesini sağlayan sistemdir. Dopigo içerdiği WMS sistemi ile ürün ve stok yönetimi, depo yönetimi ve sevkiyat süreçlerinizde de yanınızda oluyor.
E-Fatura ve Kargo Fişi Kişiselleştirme
Standart e-fatura ve kargo fişlerinden sıkıldıysanız Dopigo ile kendi e-fatura ve kargo fişlerinizi tasarlayabilirsiniz. Logonuzu da ekleyebileceğiniz e-fatura ve kargo fişleri ile müşterilerinizin de dikkatini çekebilirsiniz.
Hepsiburada İade ve Değişim Yönetimi
İade konusu da sürekli takip edilmesi gerektiği için hata payı olan bir süreçtir. Dopigo, Hepsiburada üzerinden gelen iade taleplerini direkt olarak panelinize yansıtır. Bu sayede hem aksiyon alabilir hem de iadenin güncel durumunu takip edebilirsiniz.